2015. január 26., hétfő

Vad Fruttik @Roncsbár "Rocksztársimogatóval", Debrecen, 2015.01.26.

Meglehetősen spontán ötlettől vezérelve jutottunk le Debrecenbe Vad Fruttikra a Roncsbárba. Szombatra meghívásunk volt Hajdúszoboszlóra, egy jóbarát 30. születésnapi bulijára. Csütörtökön úgy gondoltam, ráguglizok, mintha Fruttiék hirdettek volna koncertet a környékre...Imádom a megérzéseimet, mert bejött! Dupla koncert 2015.01.26-27! Nekünk se kellett több, beindult a riadólánc a belépőért...

Mostanában, nagy szerencsénkre sűrűn eljutunk vidéki klubokba. Jártunk már Miskolcon a Helynekem-ben, és most a debreceni Roncsbár volt a soros. A jegyeinket párom debreceni kolleginájának köszönhetjük, mert kiszaladtak venni, izgalmas volt a várakozás, mert már csak pár darab volt elérhető. Szállásunkat ismét a booking.com last minute ajánlatainak köszönhetjük, ennél jobban nem is járhattunk volna, mert a Roncsbár 3 perc sétára volt. A közelben mindenféle élelem beszerzési lehetőséggel. Bár a Google Mapsen feltüntetett Tesco Expressznek olyannyira sikerült felvenni a város képét, hogy meg se találtuk. Picit a mi hibánk is, mert a metsző szélben, és szemergő esőben nem volt túl sok hajlandóságunk tovább keresgetni. De mint mindig, ezt is megoldottuk, még szerencse hogy vannak Dohányboltjaink. A pesti árakhoz képest, itt 2000 forintból bevásároltunk. ( 2dl vodka, 2 kóla és 2 nagy víz, enni meg nem kell:D ) Az Útivíz az fontos, még ha 3 perc is a hosszú út.

Odaérkeztünk a helyszínre, már gyűltek az emberek. Végignézve rajtuk, ismét csöppet öregnek érezhettük magunkat, mert elég erőteljesen gimis buli hangulat volt odakinn. (amit azzal is lehetett magyarázni, hogy sokan hoztak magukkal útivizet...:) Bentebb már az átlagéletkor a mienk közelébe emelkedett, itt voltak a fizető ivó vendégek. Az este alatt vodka-szódáztunk (ez a mostani slágerünk a Helynekemes látogatásunk óta) Az árak nagyon barátságosak, 2 vodka-szóda összesen 850 forint. Amikor ezt a kellemes tényt realizáltuk, nem volt kérdés, ma be fogunk rúgni.

A Roncsbár egy olyan különleges hely, ahol mindenki talál a gyerekkorából (csattogós lepke, tricigli..), álmaiból és rémálmaiból (Jack Skellingtonra festett kávétartály, világító szemű kirakatbabák, falból kiálló kezek.) mementókat. Egy olyan hely, ahol szívesen leülsz iszogatni a barátaiddal, mert kellemes a hangulat, széles a választék, kedvesek az emberek, ez egy olyan hely, ahol mindig van mit nézni. Ha már beteltél a dekorációkkal és mindent megnéztél amit lehet, a kocsmatéren kirakott tévén, még a külön belépős koncertet is nézheted, merthogy közvetítik :) A koncertterem nem túl nagy, cselesen tojástartókkal hangszigetelt, amik festettek, és mintában felrakottak. A terembe egy külön ajtó vezetett, saját bárpulttal rendelkezik és pont kellemesen el lehet férni, szemre kb 400 ember férhet be maxiumum. Ahogy közeledett a 22:00, egyre csak gyűltek be az emberek, de mindvégig szellősen, kényelmesen lehetett táncolni.

A fiúk szerencsére nem sokáig várattak bennünket, hamar a húrokba csaptak, és belekezdtek, a megint rekordidő alatt elmúló 2 órás koncertjükbe. Most is voltak régi, mégrégebbi új és legújabb  (Hold) számok. Nagy bánatom, hogy nem hallhattam élőben most sem az Orgonákat. De ez legyen a legnagyobb gondom, a hangulat szuper volt ennek ellenére is. Vicces emberi történeteket láthattunk koncert közben. Állt előttünk egy igen magas és széles vállú markos legény, mögötte meg tőle 3 fejjel alacsonyabb bulizni vágyó lányka a barátnőivel. Amikor Marciék elkezdték játszani az Üvegszilánkkal c. dalukat, még nem is sejtettem micsoda helyzetkomikum van kialakulóban.
Szöveget nem kell bemutatni, de ha mégis:
"....Röppen a szó, olyan mélyre hatol,
Rostokba, sejtekbe belekarol.
Egymásba olvad az élő anyag,
Felkészülnek, hogy elnémuljanak.
Millió részecske aléltan zuhan,
Molylepkék fényben és naftalinban.
Én nem látok mást, csak Téged!
Én nem látok mást, csak Téged!
Én nem látok mást, csak Téged!
Én nem látok mást, csak Téged! ..."
/Vad Fruttik: Üvegszilánkkal/

 A lány, felismerve önnön helyzetét, hogy még a zenészek feje búbja se látszódik ki az előtte álló úriember vállaitól, nevetésbe kezdett és a hátnak énekelte "Én nem látok mást, csak Téged!" Aztán, én nagyon megtapsoltam a lányt a dal végén, és a nagyember is észlelte a magasságkülönbséget, a koncert további részét összekarolva bulizták végig.

A debreceni kollegina felhívta a figyelmünket, ha türelmesen várunk koncert után, akkor pont itt (megmutatta hol) fognak elhaladni a zenészek, és lehet elkapni őket fényképre, aláírásra. Ahogy ő fogalmazott, az nagyon megtetszett. "Rocksztársimogató"
Sajnos 2 órás hiábavaló várakozás után, úgy döntöttünk, elmegyünk megnézni a híres óriáshamburgerest. Na, és kik álltak előttünk a sorban??? A fotó magért beszél. Ennek így kellett lennie!

Sokan gondolhatnák azt, hogy őrültek vagyunk, mi nem bélyeget gyűjtünk, hanem élményeket, nem is csoda hogy ez lett a pénteki napi boldogságom :)




Kövesd a Ne ess pánikba blogot a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése