2014. december 29., hétfő

Vad Fruttik @ Akvárium 2014.12.28.

Azt hittük, idén már nem lesz részünk Vad Fruttikban, így az öröm annál nagyobb volt, mikor a zenekar Facebook oldalán meghirdették az eseményt az Akvárium Klubba. Szerintem mondanom se kellene, hogy gondolkodás nélkül megvettük a belépő jegyeinket. Két naposra tervezték eleve a kocnertet, az előző Akváriumos fellépésből okulva. Mindkét napon teltház előtt játszhattak 28-án az Esti Kornél, 29-én a ZUP előzenélésével.


Számítottunk a tömegre, íggy lelkileg felfegyverkezve érkeztünk. Most is szemtelenségünknek köszönhető a gyors italhoz jutás, bár a személyzet tényleg kitett magért, nagyon gyorsan szolgálta ki a szomjas népet. Már az Esti Kornél alatt 3/4-ig tele volt a Nagy Hall, és 22:00 óra után, megtelt, mikor a Vad Fruttik elkezdte.

Jó nézni őket, mert lelkesek, felszabadultak, és olyan dalokat írnak, amit jólesik énekelni, üvölteni, kiabálni. Leteszed a terheket magadról és felszabadulsz. Iszonyú milyen energiák szabadulnak fel az emberben egy ilyen előadás alatt. Likó Marci ideális közvetítő ember,mert együtt rezdül a közönségével, és át tudja adni az érzéseit.


Az este unikuma, a 2014.december 16-án debütált új számuk, a Hold. A közönség számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy ezt is Marcival együtt kell énekelni, kivétel nélkül mindenki tudta már az alig 2 hetes dal szövegét. A Hold videoklipjét itt lehet megnézni, a zenekar hivatalos Youtube csatornáján.

Azért voltak kihagyhatatlan klasszikus Frutti dalok is, mint a Sárga Zsiguli, de szerencsére azért helyet kaptak a súlyosabb mondanivalót hordozó zeneszámok is, mint az Embergép is. Sajnos most sem játszották élőben az Orgonákat, pedig új albumukról (Darabok) számomrra a legelgondolkodtatóbb.

Összességében megint egy jó hangulatú évbúcsúztató koncertet láthattunk, profi hangosítással és hangulattal. Kíváncsian várjuk az új számokat és a mielőbbi fellépéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése