2014. április 15., kedd

Az első

Legjobb kezdés talán egy idézet abból a bizonyos Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvből:

GALAXIS Útikalauz már kiszorította a hatalmas Encyclopaedia Galacticát, s egyedül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag, és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét. Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók, szép nagy betűkkel szedve: NE ESS PÁNIKBA!”

Célom egy Útikalauz létrehozása, olyan emberek számára, mint én. Mint aki pánikbeteg illetve azok számára akik szeretnék mindezt megelőzni. Igen, megsegik az ilyesmi, és megeshet mindenkivel. A felgyorsult világ, a magas elvárások mindenkit hajszolnak. Űznek bele az alternatív mindennapokba, ahol az ÉN eltörpül. Sokan esünk ebbe a hibába, és sajnos a legtöbben, ahogy én is későn eszméltem rá minderre. Szeretném eddigi tapasztalataimat, élményeimet, örömeim, rossz érzéseim megosztani, mert lehet ez lesz a mankó, vagy támogató gondolat, mások számára,hogy “nem vagyok egyedül”.

Több témakört szeretnék felölelni. Egyik a személyes tapasztalataimon és pánikrohamaimon alapul, ahol leírom, hogy mit hogy éltem meg, amikor velem történtek ezen események. A másik témakör, az elterelő hadművelet címet viseli, ahol olyan tevékenységekkel, szabadidő programokkal foglalkozom, melyek segítik az egészséges énkép kialakulását, és megbékélést és harmóniát teremthetnek. Lévén, hogy szeretek sütni főzni, néhány már általam kipróbált receptet vagy kedvenc ételeket osztok meg a gasztro címke alatt. A kreatív rovatban, szintén tippeket adok otthoni hobbitevékenység végzésére, ahol inspirációkat, kézműves tippekket és dekorálásokat olvashattok, csupa olyan témakörben, amikben kedvem lelem. Mivel örökmozgó vagyok a címkék folyatosan bővülnek, sokat járok színházba, koncertekre,. fesztiválokra. A sport is fontos szerepet játszik a mindennapjaimban, és nagyon jó stresszlevezető! Szemezgessetek bátran. A számomra legkedvesebb rovat a napi boldogság. Itt az a célom, hogy minden nap megosszak egy olyan gondolatot, anekdotát, ami boldogsággal tölt el. Ez önmagam számára is terápia, hogy minden napban találjak valamit, ami boldoggá tesz, mert az írott szó megmarad, és így tudom magam emlékeztetni nehezebben kezelhető napokon, amikor a mindenki által jól ismert örvény lehúzna, hogy az élet szép! Erre ösztönöznék mindenkit, hogy a napotok végén gondoljátok át, mi tett benne Titeket boldoggá! Ha gondoljátok osszátok meg velem és másokkal!

Bevezetésnek ennyi elég lesz, beszéljenek ezután a rovatok és persze Ti! Olvassátok bátran, és osszátok meg gondolataitokat, hátha másnak pont a TE élménybeszámolódra van szüksége. 


De a legfontosabb, amit tarts szem előtt: Ne ess pánikba!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése